Deze cursus is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar (middelbare school) die aan de slag willen gaan met gedachtekracht. Samen met de trainer ontdekken zij het geheim van de kracht van gedachten. Ze oefenen met zichzelf en samen sterk denken. Dat komt van pas bij het omgaan met lastige situaties op school en daarbuiten in de vrije tijd met leeftijdsgenoten en volwassenen. Ouders worden betrokken bij de cursus en krijgen handvatten om te ondersteunen bij de ontwikkeling van gedachtekracht. Na de cursus beschikken jongeren over handvatten om verder te groeien in positief denken en daarmee hun zelfvertrouwen te vergroten.

Datum & tijd:

informeer voor actuele data en locatie via het contactformulier.

Aanmelden:

Je kunt zich aanmelden via het contactformulier. Vermeldt in het berichtvakje waar je voor aanmeldt.

Locatie:

Informeer voor actuele data en locatie via het contactformulier.

Kosten:

Informeer voor kosten via het contactformulier.

Meer informatie:

Deze cursus is bedoeld voor jongeren in de leeftijd van 13 tot 18 jaar (middelbare school) die aan de slag willen gaan met gedachtekracht. Samen met de trainer ontdekken zij het geheim van de kracht van gedachten.

Er zijn twee soorten gedachten, positieve en negatieve gedachten. Veel tieners hebben last van negatieve gedachten. Daardoor ervaren zij bijvoorbeeld meer stress of onzekerheid en hebben minder grip op emoties als angst, boosheid en verdriet. Ze denken bijvoorbeeld:

 • “Dat lukt me toch nooit!”
 • “Ze zullen me wel raar vinden als ik dat zeg!”
 • “Ik zou wel willen, maar stel nou dat het fout gaat!”
 • “Ik ben zo anders als anderen”
 • “Ik durf niets te zeggen, straks wordt het nog erger”
 • “Het helpt niet als ik voor mezelf opkomen, ze gaan toch door”
 • “Ik neem gewoon wraak”
 • “Ik weet zeker dat ik weer in paniek raak”
 • “Ik hou niet van nieuwe en onbekende situaties of mensen. Dan voel ik mij altijd zo onzeker”

Heeft jouw jongere wel eens last van één of meer deze negatieve gedachten? Gedachten zitten in het hoofd van je tiener en hebben invloed op het gedrag dat zij daarna laten zien. Gedachten kunnen je reactie negatief beïnvloeden. De cursus ‘Ik denk me Sterk’ voor jongeren ondersteunt bij ontwikkeling van positieve gedachten en meer grip op denken, voelen en doen.

Tijdens deze cursus wordt er gepraat, ‘Ik denk me Sterk’ gespeeld, getekend, gevisualiseerd en praktisch geoefend. Ook krijgen de tieners een werkboek, zodat ze alle tips terug kunnen vinden. Daarnaast krijgen ze een opdracht na iedere les, zodat ze worden uitgedaagd te oefenen met zichzelf sterk te denken. Ouders worden betrokken bij de cursus en krijgen handvatten om te ondersteunen bij de ontwikkeling van gedachtekracht.

De cursus bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur. De cursus wordt afgesloten met een les waarbij aandacht is voor de groei & ontwikkeling die is ontstaan rond gedachtekracht.

Jongeren oefenen met zichzelf en samen sterk denken. Dat komt van pas bij het omgaan met lastige situaties op school en daarbuiten in de vrije tijd met leeftijdgenoten en volwassenen. Na de cursus beschikken tieners over handvatten om verder te groeien in positief denken en daarmee hun zelfvertrouwen te vergroten.

Na de cursus kunnen zij zelf of met vrienden of ouders het spel ‘Ik denk me Sterk’ blijven spelen om sterke gedachten te behouden.

Nodig:

Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ inbegrepen bij de cursus.

Na afloop:

Ontvangen jongeren o.a.:

 • Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ inbegrepen bij de cursus.
 • Diploma ‘Ik denk me Sterk’

Ontvangen ouders en verzorgers o.a.:

 • Informatie voor ouders / verzorgers om in de thuissituatie aan de slag te gaan