2022-09-15T23:05:18+00:00

Begeleiding

De Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ enorm geschikt om in te zetten in coaching, training of therapie. De pedagogisch professional kan de Toolkit in verschillende sessies terug laten komen.
Lees verder >

2022-09-15T15:38:23+00:00

Onderwijs

De Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ is bijzonder geschikt om in te zetten in het (speciaal) primair, (speciaal) voortgezet en middelbaar of hoger beroepsonderwijs.
Lees verder >

2022-09-15T23:46:15+00:00

Gezin

De Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ is buitengewoon geschikt om in te zetten binnen je gezin. Je kunt samen met het hele gezin of als ouder/verzorger met één kind spelenderwijs in gesprek gaan over negatieve en positieve gedachten.
Lees verder >

2022-09-15T23:59:51+00:00

Werk

De Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ is zeer geschikt om in te zetten op het werk. Dit kan individueel, in een subgroep en met volledige teams.
Lees verder >

“Als kindercoach werk ik al jaren met het Ik denk me Sterk spel. Ik was heel benieuwd naar de uitbreiding. Ik gaf soms nog te snel een suggestie voor een helpende gedachte. Nu pak ik de helpende gedachte starters kaarten erbij. Het is zo leuk om te zien hoe kinderen heel snel zien welke helpende gedachte zij daaruit kunnen laten ontstaan.”

“Als kinderen zelf een helpende gedachte vormen nemen ze deze met zich mee.”

“Het is een super spel. Ik ben fan. Mijn leerlingen zijn fan.

Mijn klas bleef maar vragen wanneer we weer met die vrolijke gekleurde kaartjes gingen werken. Inmiddels bouwen we iedere week op maandagmiddag samen een half uur aan gedachtekracht. Tijdens individuele gesprekken met mijn leerlingen pak ik ook steeds vaker verschillende categorie kaartjes erbij. Dat draagt bij aan een oplossingsgerichte houding.”

“Gedachtekracht neemt toe als je dat regelmatig aandacht geeft.”

“Ik ben zelf onzeker geweest als kind. Dit herkende ik in mijn eigen kinderen. Zij vinden het lastig om voor zichzelf op te komen, zijn gevoelig en piekeren snel. Via internet vond ik het Ik denk me Sterk spel. Ik zie mijn kinderen stap voor stap oefenen met helpende gedachten en eerlijk gezegd leer ik er zelf ook veel van. Het is leuk en verbindend om samen verschillende spelvormen en gesprekken te voeren. Laatst deed zelfs mij man mee.”

Helpende gedachten helpen bij het verminderen van onzekerheid