Mirelle Valentijn

Mirelle Valentijn

Auteur

Mijn naam is Mirelle Valentijn. Met veel plezier heb ik het ‘Ik denk me sterk’ spel ontwikkeld en samen met Semmie Sprekend Spel op de markt gebracht in 2011.

In 2022 verscheen de 4e druk in een compleet herziene versie in samenwerking met Semmie Sprekend Spel en Kenniscentrum Omgaan met Pesten.

Na ruim tien jaar gedachtekracht verspreiden, heb ik alles wat ik in deze jaren samen met de spelers heb mogen ontdekken en leren, gebundeld in de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ en het daarmee samenhangende aanbod dat je vindt op deze website.

Ik werk met jong & oud en geef begeleiding bij het versterken van zelfvertrouwen, weerbaarheid en omgaan met pesten. Zodat jong & oud weer sterk in het leven staan en hun plek innemen. Steeds opnieuw ervaar ik dat in deze begeleiding aandacht voor gedachtekracht en de mindset niet kan ontbreken. Heel vaak blijkt dat de sleutel naar anders denken, voelen en doen.

Zelf heb ik als kind, tiener en jongvolwassene geworsteld met negatieve gedachten. Ik heb pas op latere leeftijd met behulp van begeleiding mogen leren, hoe ik daar invloed op kon uitoefenen en negatieve gedachten veranderen in positieve gedachten. Mede hierdoor heb ik een enorme motivatie en missie om kinderen en jongeren hierbij al tijdens het opgroeien te ondersteunen en ouders en professionals om hen heen daarbij te betrekken.

Naast het werken met kinderen, jongeren en volwassenen, geef ik coaching, training en scholing aan opvoeders en (beginnend) pedagogisch professionals en vrijwilligers die actief zijn in:

Ik leer hoe zij een bijdrage kunnen leveren aan het vergroten van gedachtekracht.

Steeds vaker krijg ik de vraag van organisaties om een in-company aanbod te verzorgen voor werknemers. Via deze toenemende vraag is ‘Ik denk me Sterk’ op het werk ontstaan.

Met veel plezier zet ik de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ in tijdens mijn ontmoetingen met verschillende doelgroepen.

Lees hier meer over het aanbod.

“Ik heb sinds 2003 duizenden kinderen, jongeren en volwassenen mogen begeleiden en pedagogisch professionals en vrijwilligers mogen scholen. Ik vind het prachtig als zij mogelijkheden ontdekken voor verandering en zich deze en andere tools die ik hen aanreik eigen maken. Ik ben trots op de positieve reacties die ik heb mogen ontvangen op mijn werk.”

Mirelle Valentijn

Kijk voor meer informatie over mijn activiteiten op:

Ben je benieuwd naar andere betrokkenen bij de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’?
Ontmoet het team.

André Valentijn
André Valentijn
Grafisch Vormgever

Als grafisch vormgever heb ik mijn creativiteit en technische vaardigheden kunnen combineren bij het realiseren van de 4e druk. De Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ heeft mij alle ruimte gegeven om kleur, afbeeldingen, tekeningen, lettertypen te combineren en daarmee te spelen. Passend bij dit spel waarmee je spelenderwijs in gesprek kunt gaan.

Een extra uitdaging was deze 4e druk meer divers en inclusiever te maken en tegelijkertijd de illustraties door kinderen en jongeren en hun ingebrachte ideeën in stand te houden.

Ik zet mij alleen voor Ik denk me Sterk en enkele andere organisaties als vrijwillig grafisch vormgever in. De wereld van deadlines in dit vakgebied passen minder goed bij mij. Voor mijn vrouw als auteur heb ik een uitzondering gemaakt.

In mijn dagelijks werk sta ik als pedagogisch medewerker op de buitenschoolse opvang. Daar kan ik mijn creativiteit inzetten in contact met de jeugd vanuit vrijheid. Iets dat mij en de kinderen bijzonder veel plezier geeft.

Sylvia van Asperen
Sylvia van Asperen
Specialist en trainer spelinterventies

Als specialist spelinterventies ben ik betrokken bij het spel vanaf het eerste idee. In de afgelopen periode heb ik mijn kennis rondom de ontwikkeling van therapeutisch spelmateriaal ingezet bij de totstandkoming van de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ voor de 4e druk.

Ik heb altijd op het raakvlak van onderwijs en hulpverlening gewerkt. Ik houd er van een situatie te creëren waar de (aankomende) GGZ, pedagogische of sociale professional zo leuk en goed mogelijk leert. Zowel op persoonlijk als op professioneel vlak omdat dat altijd hand in hand gaat. Hier hoort het werken met praktische materialen, zoals de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’, bij. Ik ondersteun pedagogisch professionals in hulpverlening en onderwijs in hun werk. Deze ondersteuning bestaat uit het onderzoeken en adviseren welke spelmaterialen van toegevoegde waarde zijn en het verzorgen van trainingen om de interventie skills van de professionals te ontdekken, verdiepen en vergroten.

De Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ kun je doelgericht en methodisch inzetten om een begeleidings- of behandeldoel te bereiken. Voor mij komen hierin methodiek en spel perfect samen. Er wordt door middel van creatieve spelvormen een verbinding gemaakt tussen cognitie en zelfbeeld. Zo worden verschillende leergebieden geactiveerd en wordt het kind sterker.

Zelf zet ik “Ik denk me sterk” vrijwel altijd in, in de trainingen omdat het vergroten van Gedachtekracht niet alleen kinderen maar net zo goed jongeren en volwassenen helpt.

Ik ben heel blij dat deze nieuwe uitvoering van de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ opnieuw is uitgegeven. Met veel plezier gaan wij vanuit Semmie heel Nederland en België voorzien van de toolkit en maken we samen de gedachten, het zelfbeeld van kleine en grote mensen en misschien wel de wereld weer een stukje mooier.

semmie.net

Alex van Asperen
Alex van Asperen
Artdirector

Als Art-director heb ik een coördinerende taak vervult tijdens de totstandkoming van de 4e druk en Toolkit Ik denk me Sterk. Ik ben de schakel tussen de opdrachtgever en de diverse betrokken specialisten. 

Zo’n 30 jaar geleden koos ik ervoor om mij bezig te gaan houden met tekenen en vormgeving. Als kind sleepte ik al tassenvol tekenspullen mee naar de camping. Waar ik begon als vormgever ben ik in de loop der jaren mijn creativiteit ook steeds meer gaan inzetten in andere disciplines, zoals voice-over en animatievideo’s. Het mooie van mijn brede ervaring is dat ik verschillende disciplines (in beeld en geluid) gemakkelijk combineer.

De Toolkit Ik denk me sterk is een prachtige tool met een heel eigen uitstraling. Ik vind het mooi hoe het op een creatieve wijze kinderen aanzet om niet helpende gedachten om te zetten in helpende gedachten. Hoe het kinderen aanzet om in hun kracht te staan en zelfvertrouwen op te bouwen.

De samenwerking met Mirelle en André (vormgeving) is altijd een positieve ervaring. Het is leuk om samen naar een mooi eindproduct toe te werken.

alexvanasperen.nl

Karin Tjeerdema
Karin Tjeerdema
Webdesigner

Als webdesigner heb ik voor Mirelle zowel de website ‘Praktijk voor levensgeluk’, ‘Stichting Samen Sterk voor Kinderen’ als deze website voor haar Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ mogen ontwerpen en bouwen. Alle drie in vrolijke, aanstekelijke kleuren, die zowel voor kinderen als hun ouders en daarbij betrokken professionals aantrekkelijk zijn. Een feest voor mij als kleurenliefhebber om te maken!

Ik ben mijn hele leven al bezig met vormgeving en kleuren en ben geïntrigeerd door de invloed van kleur en vormgeving op mensen. Ontwerpen is mijn passie. Ik werk graag voor zelfstandig ondernemers, omdat zij ook vanuit hun passie werken. Persoonlijk contact is voor mij de basis voor een goed ontwerp. Ik zorg ervoor dat mijn ontwerp aansluit op jouw verhaal, persoonlijkheid en je doelgroep. Ik leg, als het ware, de link van jou naar je doelgroep. En zo krijg je een treffend ontwerp.

Het is inspirerend om te zien hoe Mirelle Valentijn al zo lang met jong & oud werkt en hen begeleiding geeft bij het versterken van zelfvertrouwen, weerbaarheid en het omgaan met pesten. Daarbij werkt ze altijd met de kracht van positief denken.

Mirelle gelooft dat elk probleem kan worden omgezet in een wens. Van iets dat je niet wilt of waar je last van hebt, naar datgene wat je wel wilt. Zij wijst daarbij heel graag de weg.

Omdat pesten al sinds mensenheugenis en overal ter wereld bestaat en zo’n immense impact heeft op iemands latere leven, werk en relaties en ik maar al te vaak mensen om me heen nog in hun volwassenen leven eronder heb zien lijden, ben ik erg blij dat er tegenwoordig zoveel meer aandacht aan besteed wordt.

katje.nl

Ben je benieuwd naar samenwerkingspartners van de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’?
Ontmoet de organisaties.

Sylvia van Asperen

“De intentie van Semmie Sprekend Spel & Training is om pedagogische professionals te ondersteunen met praktijkgerichte producten en trainingen. Met het gezamenlijk tot stand brengen van de Toolkit ‘Ik denk me sterk’ kunnen wij vanuit ieder een eigen achtergrond het pestgedrag en de gevolgen hiervan op een positieve manier beïnvloeden. De Toolkit ‘Ik denk me sterk’ is een uniek spel en ook inzetbaar bij het werken aan vele andere thema’s.”

Sylvia van Asperen, Semmie Sprekend Spel & Training

Inge Coolen

“Als pestexepert en docent bij Kenniscentrum Omgaan met Pesten, trainer en kindercoach ben ik ontzettend enthousiast over deze uitgebreide versie van het al zeer succesvol gebleken Ik denk me Sterk spel. De kaarten set die nog steeds als basis dient, wordt door heel Nederland al jaren ingezet om de gedachtekracht van kinderen en jongeren te vergroten.
Met deze herziene versie hebben trainers, kinder- en jongerencoaches, leerkrachten en pedagogisch medewerkers een nog mooiere tool in handen om zowel individueel als in groepsverband, inzichten in gedachten en de invloed die gedachten hebben op je gedrag zichtbaar te maken.
De tekeningen gemaakt door jongeren, de uitlokkaarten en opdrachten in het spel zijn herkenbaar en laagdrempelig voor kinderen en jongeren. Juist daardoor stellen zij zich kwetsbaar op en durven ze te praten over hun leefwereld.
Ik denk me Sterk draagt bij aan zowel de individuele ontwikkeling, bewustwording en zelfvertrouwen, als de ontwikkeling van een positieve groep.”

Inge Coolen, Kenniscentrum Omgaan met Pesten

Eva Mesman van Drama online
“In onze online dramamethode verbinden wij ons lesmateriaal graag aan het ‘Ik denk me sterk’- spel. De helpende gedachten op de kaartjes maken het voor de leerkracht mogelijk om thema’s als pesten, weerbare lichaamstaal, grenzen stellen en opkomen voor jezelf en een ander bespreekbaar en inzichtelijk te maken. Daarnaast geven de kaartjes de leerlingen houvast en inspiratie om zelf te onderzoeken en te creëren. De toolkit is voor ons en onze gebruikers van grote waarde.”

Eva Mesman, DramaOnline

Marielle Hage
“In mijn Rotterdamse praktijk komt ‘gedachtekracht’ altijd op enig moment aan bod. Of het nou gaat om een weerbaarheidstraining; Sta Sterk training, een faalangsttraining of persoonlijke coaching: iedereen is gebaat bij helpende gedachten. Ik was al fan van het originele spel ‘Ik denk me sterk’ en met de uitbreiding van de Toolkit in deze 4e druk is het nog completer. Met de suggesties in de meer uitgebreide handleiding erbij is er altijd een passende werkvorm voor verschillende doelgroepen te vinden. Het spel is nu nog breder inzetbaar. Ik voel me vereerd dat ik mee mocht denken met een deel van het ontwikkelproces van deze uitbreiding. Ik raad het van harte aan voor elke coach, begeleider, jeugdwerker, leerkracht, tja…eigenlijk voor iedereen die zich sterk(er) wil denken of anderen daarin wil ondersteunen. Mentale kracht is goud waard!”

Marielle Hage, De Hoofdzaak Coaching

Daphne Hoogendoorn & Manon Ende van Het complimentenspel
“De Toolkit “Ik denk me Sterk” kun je op heel veel manieren inzetten. De diversiteit en mogelijkheden die het spel biedt zijn heel erg fijn en waardevol. Van een snelle korte werkvorm één op één, psycho-educatie of juist een langere werkvorm met een hele groep, het kan allemaal met deze Toolkit. De workshop is ook écht een aanvulling en geeft nog veel meer ideeën en inspiratie om de Toolkit “Ik denk me Sterk” goed onderbouwd vanuit de theorie en tegelijkertijd creatief en spelenderwijs in te zetten. Bewust worden van de kracht van je gedachten is een vaardigheid waar je de rest van je leven wat aan hebt. Wat ons betreft is dit dus echt een must-have voor iedereen die met kinderen werkt en leeft.”

Daphne Hoogendoorn & Manon Ende, Het complimentenspel