Inhoud Toolkit "Ik denk me sterk"

De Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ is buitengewoon geschikt om in te zetten binnen je gezin. Je kunt samen met het hele gezin of als ouder/verzorger met één kind spelenderwijs in gesprek gaan over negatieve en positieve gedachten.

Waar kinderen vaak de suggesties van ouders om positief te denken afwijzen, zullen zij door het spelen van het spel, zelf positieve gedachten ontdekken en negatieve gedachten omzetten. Als ouder/verzorger kun je met de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ je kinderen helpen gevoelens meer de baas te zijn, helpende gedachten te kiezen en werken aan sterker gedrag in lastige situaties thuis, op school of in de vrije tijd.

Als je ‘Ik denk me Sterk’ speelt met het hele gezin, ontdekken gezinsleden dat ernaast verschillen, ook veel overeenkomsten zijn. Zij worden uitgenodigd zich in andere gezinsleden te verplaatsen en te begrijpen wat deze ervaart, beweegt en vind. Gezinsleden ontdekken manieren om elkaar aan te moedigen bij het vormen van een positieve mindset. Dat komt van pas in de vele uitdagingen die het opgroeien met zich meebrengt.

Om jou te ondersteunen bij het inzetten van de Toolkit binnen je gezin vind je op deze website aanvullende informatie, werkvormen en downloads.

Aanbod voor het gezin

Hieronder staan alle trainingen voor het gezin. Klik op de foto voor meer informatie.

Onze dochter volgde de Sta Sterk training, omdat zij last had van pesten. Daar leerde ze voor zichzelf opkomen en over gedachtekracht. Ze speelde met haar groep ook het Ik denk me Sterk Spel. Ze was zo enthousiast over de kaartjes dat we deze ook aanschafte voor thuis. Op deze manier kan ze nu de training is afgelopen helpende gedachte kiezen voor situaties die ze tegenkomt. Ik zie haar nog steeds groeien in positief denken. Met veel plezier gebruiken we ze inmiddels met het hele gezin.”

“Ik denk me Sterk ondersteunt na het volgen van een training.”

“Ik ben zelf onzeker geweest als kind. Dit herkende ik in mijn eigen kinderen. Zij vinden het lastig om voor zichzelf op te komen, zijn gevoelig en piekeren snel. Via internet vond ik het Ik denk me Sterk spel. Ik zie mijn kinderen stap voor stap oefenen met helpende gedachten en eerlijk gezegd leer ik er zelf ook veel van. Het is leuk en verbindend om samen verschillende spelvormen en gesprekken te voeren. Laatst deed zelfs mij man mee.”

Helpende gedachten helpen bij het verminderen van onzekerheid.

“Wat een vrolijke kaarten. De foto’s en tekeningen maken mijn kinderen nieuwsgierig naar de helpende gedachte die daarbij hoort. We spelen het spel regelmatig in het weekend als we terugblikken of vooruitblikken op de week. We hebben altijd fijne gesprekken.”

“Als je nieuwsgierig bent wil je meer ontdekken over positief denken.”

“Ik verras mijn kinderen wel eens met de kaartjes op hun kussen of in hun broodtrommel. Het grappige is dat ze de helpende gedachte van de kaartjes gemakkelijker tot zich nemen, terwijl ik heel vaak precies hetzelfde zei en ze dat verwierpen. Soms passen ze het zinnetje van de kaart nog een beetje aan, zodat de helpende gedachte helemaal klopt op dat moment.”

“Als je zelf helpende gedachte ontdekt maak je een positieve mindset meer eigen.”