Deze online workshop is bedoeld voor pedagogisch professionals die werken in coaching, training, therapie of onderwijs met kinderen en of jongeren. Je leert de functie van de 100 spelkaarten kennen en diverse werkvormen om deze in te zetten, terwijl je werkt met gedachten, gevoelens en gedrag. Na de workshop kun je met jouw doelgroep de kracht van gedachten ontdekken, zodat ze zelf een positieve invloed kunnen uitoefenen op lastige situaties.

Datum & tijd:

Bekijk de agenda voor de nieuwste data.

De gouden weken

De eerste periode van het seizoen en schooljaar is het moment om te investeren in de ontwikkeling van vaardigheden die bijdragen aan de basis om zelf of als groep te werken aan sociale veiligheid. Niet voor niets noemen we deze weken de ‘gouden weken’. De Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ is een krachtige tool om hierbij in te zetten. Wil jij dat ook? Dan is deze workshop echt iets voor jou.

de week tegen pesten

Het landelijke thema van de Stichting School en Veiligheid voor de Week tegen Pesten is dit jaar: ‘Goed voor elkaar!’. Wij sluiten in aan bij dit landelijke thema met een eigen lespakket, waarin ook een werkvorm met de kaarten van de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ is opgenomen.

Toen we het thema ontvingen, waren wij meteen gemotiveerd om daarmee aan de slag te gaan.

In de afgelopen jaren hebben wij met ons landelijk trainersteam op diverse manieren ondervonden dat ook onder kinderen en jongeren de verdeeldheid is toegenomen. In vele omgevingen waar zij samenkomen hebben we samengewerkt met professionals, vrijwilligers en ouders om het ‘tegen in plaats van met elkaar gedrag’ tussen kinderen en jongeren te doorbreken en het ‘wij-gevoel’ te herstellen of vergroten.
Kinderen en jongeren maken allen deel uit van de ‘minimaatschappij’, bijvoorbeeld als leerlingen van dezelfde school of teamgenoten bij de sportvereniging.
Samen met jou en alle aanbieders die gaan bijdragen aan de Week tegen Pesten, willen we een positieve invloed uitoefenen op het leren samenleven met elkaar. Bijdragen kan met ons lespakket en door nog meer manieren te ontdekken om met de Toolkit het verschil te maken.

Meer informatie:

Deze online workshop is bedoeld voor pedagogisch professionals die werken in coaching, training, therapie of onderwijs met kinderen en of jongeren.

Het spel bestaat uit 100 spelkaarten in verschillende categorieën:

  • 65 Associatie & helpende gedachten kaarten
  • 10 Helpende gedachte starters kaarten
  • 20 Uitlokkaarten
  • 5 Stapstenen 5 G’s (gebeurtenis – gedachten – gevoelens – gedrag – gevolg)
  • Los verkrijgbaar: Gedachtekracht meter

Je leert de functie van de 100 spelkaarten kennen en diverse werkvormen om deze in te zetten, terwijl je werkt met gedachten, gevoelens en gedrag.

We werken met positieve en bevestigende communicatie, waardoor kinderen zich gezien en gehoord voelen en meer uitgenodigd hun denken, voelen en doen met anderen te delen. De workshop is interactief en ervaringsgericht. Er is aandacht voor de achterliggende theorie en alle ruimte voor je vragen.

Na de workshop kun je met jouw doelgroep de kracht van gedachten ontdekken, zodat ze zelf een positieve invloed kunnen uitoefenen op lastige situaties op school, daarbuiten in de vrije tijd en in het omgaan met leeftijdsgenoten en volwassenen.

aanmelden:

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier.

Kosten:

Je betaald € 47,00 i.p.v. € 97,00 voor de online workshop. Je krijgt najaar korting op je deelname i.v.m. de Week tegen Pesten in september. Wij moedigen jou op deze manier aan om meteen in deze week met de Toolkit aan de slag te gaan. In deze periode kun je individueel en in groepsverband met je doelgroep werken aan een positieve mindset en een sociaal veilige groep.

De workshop is vrijgesteld van BTW en wordt gegeven in samenwerking met Kenniscentrum Omgaan met Pesten en Semmie Sprekend Spel & Training.

Nodig:

Heb je de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ nog niet in je bezit? Dan kun je deze hier alvast bestellen.
De Toolkit heb je nodig tijdens de workshop. De kosten voor de Toolkit ‘Ik denk me Sterk’ bedragen € 39,95 inclusief BTW.

Na afloop:

Ontvang je digitaal een hand-out en werkbladen om in te zetten met jouw doelgroep.